Geleneksel Jakarlı Kumaş Bakımının Ortak Anlamı

October 20, 2021
hakkında en son şirket haberleri Geleneksel Jakarlı Kumaş Bakımının Ortak Anlamı

Geleneksel jakarlı kumaşlar, hassas yüzey ve jakar kalitesini sağlamak için dikkatli bakım gerektirir.Peki jakarlı kumaşların bakımı nasıl olmalıdır?Yaygın düşük maliyetli bakım yöntemleri temel olarak aşağıdaki gibidir:

 

1. Giysiler yıkandıktan sonra güneşe maruz bırakılmamalı ve kurutucu ile ısıtılmamalıdır.Genellikle serin ve havalandırılan bir yerde kurutulmaları gerekir.Çünkü güneşteki ultraviyole ışınları ipek kumaşları kolayca sararır, solur ve eskitir.Bu nedenle, yıkandıktan sonra, suyu çıkarmak için ipek giysiler bükülmemelidir.Hafifçe çalkalanmalı ve ters tarafı havaya yayılmalıdır.Ütülemeden veya sallamadan önce %70 kuruyana kadar kurumasını bekleyin.

 

2. Giysi, protein bazlı hassas sağlık bakım elyafından yapılmıştır.Kaba çamaşırları ovalamak ve çamaşır makinesi ile yıkamak uygun değildir.Giysiler 5-10 dakika soğuk suya batırılmalıdır ve az köpüren deterjan veya nötr sentezlemek için özel bir ipek deterjan kullanılır.Sabunla hafifçe ovalayın (eğer ipek eşarp gibi küçük kumaşları yıkıyorsanız şampuan da daha iyi kullanılabilir) ve renkli ipek giysiler temiz suda defalarca durulanabilir.

 

3. Giysilerin kırışık önleyici performansı kimyasal elyaftan biraz daha kötüdür, bu nedenle "kırışıklık yok gerçek ipek değildir" diye bir söz vardır.Yıkandıktan sonra çamaşırlar kırışıyor ve sağlam, zarif ve güzel olması için ütülenmesi gerekiyor.Ütü yaparken kıyafetleri %70 kuruyana kadar kurutun, ardından suyu eşit şekilde püskürtün, ütülemeden önce 3-5 dakika bekleyin, ütüleme sıcaklığı 150°C'nin altında kontrol edilmelidir.Auroradan kaçınmak için ütü ipek yüzeye doğrudan dokunmamalıdır.

 

4. Giysileri koruyun.İnce iç çamaşırları, gömlekler, pantolonlar, etekler, pijamalar vb. için önce yıkayın, kurutun ve saklayın.Sökülmesi ve yıkanması sakıncalı olan sonbahar ve kışlık giysiler, ceketler, Hanfu ve cheongsamlar, küf ve güveyi önlemek için ütülenene kadar kuru temizleme ile temizlenmelidir.Ütüleme sonrası sterilizasyon ve haşere kontrolünde de rol oynayabilir.Aynı zamanda, toz kirliliğini önlemek için giysilerin saklandığı kutular ve dolaplar mümkün olduğunca temiz tutulmalı ve kapatılmalıdır.